PLA D’AJUST, PRESSUPOSTOS 2012 I ALTRES SORPRESES DEL PP: GUANYA LA BANCA, GUANYEN ELS POLÍTICS , PERDEN LES PERSONES.

1a. SORPRESA
Pressupostos continuistes. La major part de partides queden igual que l’any passat. Pràcticament el mateix pressupost , augment del 3’43% respecte del pressupost anterior:
DESPESES         1.885.808’44 €
INGRESSOS      1. 885.808’44 €
 Parlen d’austeritat, de responsabilitat per ajustar els números a la realitat, però estos pressupostos no són més que una mala còpia dels de l’any passat. Mala perquè en els retocs que han fet es veu la mà del PP: perden les persones, la majoria, i guanya la injustícia, que beneficia sempre a una minoria d’espavilats.

2ona. SORPRESA
 Repetixen una i mil vegades: “no pujarem els impostos”. Augmenten els ingressos de 530.000 € a 570.000 €. No han augmentat  el tipo de gravamen, però sabien que l’increment dels valors cadastrals t’obliga cada any a pagar més si no revises a la baixa el tipo. Quan podien, abans que acabara l’any 2011, no ho van voler fer. “No pugen els impostos”, però acabem pagant més. Mireu el rebut de l’IBI ara quan arribe.

3a. SORPRESA
 Repetixen altres mil vegades que si la gestió anterior té la culpa de tot, que si l’herència rebuda era tan catastròfica que no poden fer més per Montaverner…  No poden fer més per qui? Només cal fer una ullada a les partides en les quals s’ha “cebat” la tisora, com manava el Pla d’Ajust que ha imposat el PP als Ajuntaments que no tenien un pla d’ajust propi. Es tracta de partides referides a serveis socials bàsics que acabaran afectant a la butxaca dels nostres veïns i a alguns treballadors concrets els quals es veuen greument perjudicats i que acabarn “pagant el pato” de la crisi i la mala gestió.

Pèrdua de financiació respecte del Pressupost 2011 en les següents partides:
REGIDORIA DE LA DONA
   2.500 €
JOVENTUT
   1.000 €
ASSOCIACIONS
   5.000 €
AJUDES AMPA PER A LLIBRES
   1.000 €
AJUDES ESTUDIANTS
    4.000 €
SOU I SALARIS DEL PERSONAL DE L’ESCOLETA
   10.822’24 €
RETRIBUCIONS CONSERGE
   4.527’24 €
TOTAL  RETALLADES
   28849,48 €
És evident que perden les persones. Si es retalla i els pressupostos són iguals en quantitat total als de l’any anterior, és evident que a algún lloc van a parar els diners. Si perdern les persones, els serveis socials…  

Però… Qui guanya? On van els transvasaments d’unes partides a altres?
 •  S’incrementen els capítols de devolució de capital i pagament d’interessos als bancs. Com molt bé diu la Memòria del Pressupost  açò “suposa un increment substancial com a conseqüència de les condicions que actualment ofereixen els bancs per al finançament i que bàsicament són tipus d’interés més alts i comissions bancàries més cares”. Guanyen els bancs.
 • I també guanya l’actual alcaldessa, qui ens costa 16.280’13 € més que l’anterior. Era necessària eixa despesa si el volum de treball  és el mateix (el poble de Montaverner) i es compta amb el mateix equip de treball (4 regidors del PP ocupant totes les regiduries més tots els treballadors i funcionaris de l’Ajuntament)????
Alcaldessa anterior     
Alcaldessa actual                  
Retribucions           15.420’18 €                                                    
Retribucions                    27.440’00 €
Quotes socials         4.671’41  €
Quotes socials                   8.931’72 €
TOTAL                20.091’59  €                                                  
TOTAL                         36.371’72 €
A Compromís per Montavernerpensem que els càrrecs electes no poden suposar una càrrega per a l’Ajuntament i davant la duríssima situació en què ens obliga a viure la mala gestió dels mal polítics, hem renunciat a la despesa que suposen els càrrecs electes. Si s’hem d’apretar el cinturó, endavant. Però, comencem per allò més superflu, comencem per un pressupost menys  injust  i més solidari.
 • Renunciem al telèfon mòbil dels regidors (un en el cas del nostre grup
 • Renunciem a les remuneracions dels càrrecs electes per assistència a Plenaris i a Comissions informatives
 • Renunciem al deute pendent per assistència a les Juntes de Govern de l’anterior Legislatura.
Renunciem per contribuir a l’estalvi  i en solidaritat amb les persones que estan patint i patiran les injustes retallades. Compromís és conscient de que els serveis socials a un poble menut suposen un esforç; però l’Ajuntament ha de ser precisament qui vetle pels interessos dels seus veïns i veïnes.

També volem manifestar el nostre rebuig a una política que no es capaç de vore que darrere dels números hi ha persones. Quan no s’ajusta una taxa (permetent així la pujada d’un impost), quan es puja el preu de serveis bàsics com l’educació, quan un retallen ajudes a llibres, a estudiants, salaris, hores de feina…  s’està perjudicant als usuaris, als treballadors, a les persones.

Estem en contra d’un Pressupost resultat d’un Pla d’Ajust que ofega a qui menys té i segueix beneficiant a qui més té. Permeten als bancs que seguisquen  aprofitant-se de la necessitat, cobrant uns interessos abusiusper crèdits que naixen suposadamentamb el fi d’acabar amb la morositat als Ajuntaments. Ara, als impagaments, afegim els interessos dels crèdits a tornar. Clar, no podem oblidar “la banca siempre gana”.
Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Comentaris

 1. Anonymous diu:

  El PP esta destruint tota la politica social que ha costat anys i anys conseguir, el que si que fan es posar-se un sou molt superior al seus coneiximents i experiencia en el lloc de alcaldia, que en tota empresa, segons adquirixes experiencia i tems treballat et pujen el sou(avegades)Resumint: – politica social + sou alcaldesa = pressupost 2012 =pressupost 2011

 2. emiliojr diu:

  M´agradaria poder dir que tots els politics, son honrats, i treballen per millorar el benestar de la gent a qui representen, que no son sols aquells que els han votat, per que una vegada estas en el carrec que siga, deixes de ser de tal partit per a dedicarte a la tasca de regidor de tots, els que t´han votat com els que nó. Peró malauradament, pareix que això siga una utopia, ja que una vegada agafen el bastó, les paraules i promeses s´obliden. L´austeritat que es proclama, es torna contra la gent mes feble, mentre el poder segueix mantenint els seus privilegis. Aci en el poble, ens coneguem tots. No hi ha ningú perfecte, pero tots sabem qui, o quines persones han fet mes bé per al poble i als seus ciutadans. Cadascú tenim les seues idees,(caldria mes)pero deixant de banda tot aixó devem de caminar tots junt, per aconseguir que en este poble es puga viure dignament, sense exlusións, que tots puguem opinar, sense que l´opinió siga materia de confrontació.Crec sincerament que un poble cult, es un poble ric. Per tot aixó estic en contra de totes les retallades culturals que s´han fet. Un poble que treballe la cultura, sempre será reconegut, i estimat. En este poble, tenim la sort de tindre, un bon fonament cultural, l´hi demane al ajuntament, que sapiga mantenirl´ho i si pot ser, millorarl´ho. Com diu una frase que si no recorde mal era de un anunci televisiu o radiofonic que deia. La Calidad Bien Entendida, Empieza Por uno Mismo. Senyora alcaldesa, jo l´hi vullc dir. La calitat no vol dir pagar mes, per el mateix. Així es que l´hi pregue que, s´ajuste el sou a les necessitats actuals del poble, el mateix que vosté i el partit per el que ha segut el·legida demanen als funcionaris, mestres, treballadors socials, metges, infermeres. Si tots s´hem d´apretar la corretja, tambe l´hi toca a vosté. No se si este escrit l´hi arribara, pero si l´hi arriba no vullc que siga anonim. El meu nom es Emilio Juan i Revert. Veí de Montaverner i al seu servei, si cal.