A Montaverner, Compromís per Montaverner, junt amb el grup socialista, convocàrem un plenari extraordinari per debatre una moció contra els retalls en educació i sanitat. Demanàvem manifestar-nos en contra del Decret de les retallades i el PP va votar a favor. La seua resposta: “NO HAY RECORTES. CERO RECORTES”. “Hay que apretarse el cinturón” ¿Cero recortes? ¿Apretarse el cinturón? La pregunta és: qui se l’ha d’apretar? Perquè ací sempre paguem els mateixos, el poble, els valencians que ja no tenen més forats al cinturó per poder apretar-se. Ahí ho tenim. Si vols caldo, dos tasses.

Ara els nostres xiquets, les famílies de Montaverner, tots noslatres (usuaris de l’educació pública)  patirem les conseqüències de la seua decisió i del Decretazo de Vela i Català. Conseqüències que afecten directament al nostre poble. Perdem 2 mestres i 1 unitat. A l’augment del preu de la guarderia (ja no es podrà pagar per mig dia), sumem la falta de bono-llibres, i ara la eliminació d’1 unitat. Menys mestres per als mateixos xiquets= Menys qualitat. Encara no se sap com podran ordenar-se els cursos. El que és segur és que no suposa cap millora. Anem enrere. Perdem qualitat, perdem drets, perdem en futur. Mentre altres el guanyen i de l’asseguren.

Compromís per Montaverner demana responsabilitats a l’Ajuntament:

– Demanem que a l’Ajuntament deixen de pegar la cabotà i que defensen de una vegada els drets del seu poble, que per això estan on estan, i no els interessos de València (interessos que no coincideixen amb el que interessa als valencians).

– Que s’impliquen directament i que pressionen la Conselleria d’Educació i a Inspecció educativa per evitar que es perden unitats, que es perden grups, a la nostra escola.

– Demanem que Conselleria done resposta a les necessitats dels valencians en general i del montavernins/ines en particular.

________________________________________________________________

Unitats i llocs de treball (mestres) suprimits per població a la Vall d’Albaida:

Agullent: 1 unitat i 2 llocs

Aielo de Malferit: 1 unitat i 1 lloc

Albaida: 3 unitats i 5 llocs

Alfarrasí: 1 unitat i 2 llocs

Atzeneta d’Albaida: 1 unitat i 3 llocs

Benigànim: 2 unitats i 3 llocs

Fontanars dels Alforins: 2 unitats i 5 llocs

Llutxent: 3 unitats i 4 llocs

Montaverner: 1 unitat i 2 llocs

Ontinyent: 1 unitat i 2 llocs

_____________________________________________

Agruparan als xiquets cada vegada més i faran de l’eduació pública, la que paguem amb els nostres impostos, un gueto marginat. Per què?? Per afavorir els seus “amigachos” que són els seus negocis, la privada. Passarà com fa un segle, només podran estudiar els rics; els humils, els treballadros, els de classe mitjana, no tindran oportunitat d’estudiar, només  fer hores i hores per un sou indignant. Tornem enrere. El país per a “los señoritos”.

I el que és pitjor, NO perdem en despilfarro, en interessos personals, en repartir-se el pastís en forma de  sous abultats que omplin butxaques i arreglen futures jubilacions, amb contractes a dit i interessos foscos que fan dels valencians un poble indefens. Indefensos davant la pobresa, davant els acomiadaments, davant l’augment de taxes, impostos, copago, universitat… Indefensos davant els incendis i l’expoliació del territori. Mentre nosaltres patim, ells veuen la F1.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4025951/20120704/educacio-suprimeix-16-unitats-29-llocs-treball-infantil-primaria-vall-dalbaida.html