El 9 d’octubre, penja la senyera!

Què?

És molt fàcil: el proper 9 d’Octubre, Diada Nacional del Poble Valencià, penja al teu balcó o finestra una senyera.

Compromís per València et proposa una simple acció cívica. Volem demostrar, encara que la situació actual no és tan bona com ens agradaria (dia a dia s’agreuja amb les nefastes polítiques de retallades que fan el govern de la Generalitat i central), que encara tenim ànim per a celebrar el nostre dia com a valencians i valencianes que som.

A més a més aquesta acció no suposa cap desemborsament econòmic, ja que si no tens senyera ja a casa, només cal que ens la demanes i te la farem arribar per correu postal, o pots passar per la nostra seu a València a replegar-la.

Per què el 9 d’octubre?

El 9 d’octubre de 1238 el rei Jaume I el Conqueridor va entrar triomfal a la Ciutat de València. Podem considerar esta data com l’inici de la gestació del Regne de València.

Des de 1338, primer centenari de la conquesta, el 9 d’Octubre es considera un dia festiu i popular, símbol d’identitat del nostre poble.

L’oficialitat del 9 d’Octubre com a dia nacional valencià no va arribar fins el 1977 quan el Plenari de Parlamentaris del País Valencià va aprovar un acord que l’adoptava. Posteriorment, l’Estatut d’Autonomia de 1982 va confirmar l’efemèride.

D’altra banda el 9 d’octubre celebrem Sant Dionís, dia dels enamorats valencians, fet que remarca encara més el caràcter festiu i familiar d’aquesta data.

No tinc senyera, com puc fer per aconseguir-ne una?

De senyeres, en venen a qualsevol botiga de tela, en grans superfícies i fins i tot als basars. Encara així, si no tens senyera i tampoc et pots permetre comprar-la, nosaltres te’n proporcionem una.

Tens dos opcions:

1 Pots passar per la nostra seu a València i arreplegar-la tu mateix i també t’oferirem altre tipus de material per a la diada del 9 d’octubre.
2 També ens pots donar la teua adreça postal, on t’enviarem via correu ordinari la senyera amb adhesius i més material per a la diada del 9 d’octubre.
En qualsevol cas, les dades que ens dones només les utilitzarem per a assegurar que t’arribe la senyera, i després del 9 d’octubre les esborrarem. La única condició que et demanem és que et dones d’alta a la llista de distribució de Coalició Compromís, de la qual et podràs donar de baixa en qualsevol moment. La promoció és fins final d’existènc i només per al territori valencià.

 

On està la vostra seu per anar a replegar-la?

Seu de Compromís a València:

 

Carrer d’en Llop 1, porta 3
46001 València

Horari: De dilluns a dijous de 16h a 20h i divendres de 10h a 14h.

 

M’estime més que m’envieu la senyera a casa!

Només cal omplir el formulari següent i te l’enviem a casa:

Ho lamentem, però el temps que costa tramitar i enviar la petició sumat al temps de correus per lliurar la senyera fa que ja siga impossible que te la puguem enviar via correu ordinari i que arribe a temps per al 9 d’octubre. Si vols la senyera i no t’ha donat temps per encomanar-la vine a la nostra seu fins a dilluns de vesprada!

Què més feu a Compromís?

Compromís és una coalició de partits valencianistes, d’esquerra progressista i ecologistes que tenim els peus sempre a terra. Entenem que els símbols són importants, però és encara més important el dia a dia i la qualitat de vida de la ciutadania. Sabem que la situació actual de molts valencians i valencianes és crítica. Per això, hem fet tot el possible per llançar una campanya austera, però que no oblide les nostres arrels.

Podeu vore les propostes i objectius assolits el la pàgina nacional de Compromís, o a la de Compromís per València.

Arxivat en: Comarcal, Moviments Socials, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *