L’abocador il.legal de Bèlgida. Un negoci de merda també a Montaverner?

Segons informa Vilaweb i les fonts que han tret a la llum aquest problema al terme veí de Bèlgida:

“El mes d’abril passat, un incendi declarat al barranc de Rentaguanyes del terme de Bèlgida va afectar una empresa de reciclatge. Els equips d’extinció van tardar més d’una setmana a apagar el foc, a causa dels materials que s’hi acumulaven, i el fum tòxic va afectar part del nucli urbà de la població, a només 800 m de distància. Els treballs van posar en evidència que a les instal·lacions de l’empresa Glass Levante SL hi havia emmagatzemats residus que no corresponien al tractatment i reciclatge de vidre.”  Empresa que també compta amb unes naus al terme de Montaverner, on es situa la part final del vídeo.

El reportatge “L’abocador de Bèlgida, un negoci de merda” “trau a la llum l’ús de les instal·lacions com a abocador il·legal, on s’hi dipositen tota mena de deixalles i residus per als que l’empresa no tindria autorització. El batle de Bèlgida, Diego Ibáñez, en declaracions recollides pel reportatge, responsabilitza la Conselleria de Medi Ambient de la situació per no actuar davant les denúncies presentades pel propi Ajuntament. El vídeomostratambéun moment en què familiars del propietari de l’empresa bloquegen el pas del cotxe en què viatjava l’equip de filmació. 

Segons manifesten  els propis reporters: “Com podeu vore al video, malgrat que la conselleria en tenia coneixement, ha esta durant anys sense fer res, permetent que el problema es fera més gran. (…) Tot i que a la mancomunitat diuen que ja no treballen amb aquesta empresa, cal preguntar-se que feien a Montaverner tots aquells contenidors de recollida de vidre, i els containers de Glass Levante plens de cartró que teníen… és possible que ara fajen les coses be, però resulta molt extrany que segueixquen amb l’activitat després del que han fet al seu poble. Mentre agafavem imatges a Montaverner, el fill ens va dir que no li ferem fotos, que ens tocaria la careta, i a l’eixida la família al complet ens va preparar una sorpresa que deixa molts interrogants i mostra la manera de fer d’aquest personatge.”

Haurem d’esperar que l’Administració pública actue? Es pot permetre que les empreses es boten les Lleis que afecten al Medi ambient i a la salut dels veïns de Bèlgida inde Montaverner? Què haguerapassat si el vent haguera girat el núvol tòxic cap a Montaverner? Es va avisar en cap moment a la població? Tindran a les naves de Montaverner les mateixes deixalles il.legals (no sols vidre) que a les naves de Bèlgida? Per a què serveix l’educació i l’eforç de la població si les empreses que treballen i tracten la separació dels fems acaben amontegant-lo en condicions insalubres?

Massa preguntes sense resposta i, com sempre, una Administració autonòmica i municipal que no actua.

Fins quan? Fins que passe una desgràcia?

I aleshores què faran? Tapar la merda per a que no es vega i no faça olor? Precissament això estem denunciant.

ENLLAÇ DEL VÍDEO A YOU-TUBE
 NOTÍCIES PREMSA
http://www.vilaweb.cat/noticia/4056608/20121118/labocador-belgida-negoci-merda.html
Arxivat en: Comarcal, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *